Bine ai venit în centrul de resurse de învățare pentru specialiști, cadre didactice care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale

Despre proiect

Centralizator de resurse

EduacCES este un centralizator digital de resurse educaţionale, utile cadrelor didactice, consilierilor, logopezilor, profesioniştilor în lucrul cu copiii cu cerinţe educaţionale speciale (CES), în învățământul primar și gimnazial, public și privat în România.

Fiecare copil are nevoie să fie valorizat, să beneficieze de practici educaționale deschise și flexibile, astfel încât să îi fie recunoscute aptitudinile și capacitățile de învățare și adaptare.

Scopul proiectului

Facilitarea integrării și menținerii copiilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă, prin echiparea cadrelor didactice și a specialiștilor cu metode și instrumente eficiente în procesul de predare-evaluare-învățare, lucrul cu părinții și lucrul cu clasa, instrumente care să permită adaptarea predării în funcție de nevoile copiilor.

Ce cuprinde platforma EduacCES?

Contribuie cu materiale

Dacă ai dezvoltat la rândul tău materiale utile la clasă pentru copii cu nevoi speciale și vrei să ajuți și alți profesori, atunci încarcă aici în platformă materialul tău.

Încarcă documente

Discută cu un specialist

Dacă nu găsești materialele necesare pentru situația pe care o ai în clasă, intră în legătură cu un specialist și cere-i sfatul pentru a rezolva situația cu care te confrunți.

Află mai multe detalii

Resurse disponibile

Aici poți găsi resursele disponibile online adaptate nevoilor cu care te confrunți în clasă și în conformitate cu programa școlară din România.

Descoperă resursele
Proiect finanțat de
Implementat de
În parteneriat cu
Proiectat de
Incubat în